Valabilitatea permisului de port-armă. 5 ani vs 3 ani

1Probabil nu va exista vreun psiholog care să nu încurajeze efortul Colegiului Psihologilor în încercarea acestuia de a modifica valabilitatea permisului de armă, valabilitate care în prezent este foarte mare, de 5 ani. În acest interval de 5 ani pot interveni o serie de modificări de ordin medical, psihologic – afectiv, cognitiv și chiar comportamental, ce pot schimba traiectoria vieții unei persoane într-o așa manieră încât această perioadă de valabilitate este absolut necesar să fie redusă, chiar și numai preventiv.

Există efecte psihologice pentru oricare schimbare majoră de viață, orice schimbare fiind insoțită de stres și anxietăți inerente, dar și de un proces de adaptare care poate avea o finalitate pozitivă sau nu. Omul e o ființă bine integrată în mediul social, astfel că psihismul său va exprima în toate interacțiunile sale cu acest mediu, survenind dereglări de integrare din tot felul de cauze: lipsa de înțelegere a anturajului, scăderea capacității de adaptare, etc, toate acestea având ecou la nivelul psihismului.

Evaluările periodice sunt absolut necesare pentru a avea informații despre gradul de producere a unor modificări nedorite în comportamentul unei persone și devin imperative acolo unde vorbim de un grad crescut de risc și periculozitate ce îl presupune calitatea de a deține, purta și folosi o armă letală/neletală.

Reclame

, ,

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: