Lipsa incidentelor – benefica in securitate?

Despre monotonie am mai scris si aici. Problemele asociate cu monotonia muncii agentilor de securitate au fost subliniate in multe studii. Monotonia are tendinta sa se transforme intr-o problema, in conditiile in care exista un numar extrem de mic de incidente ce solicita un raspuns din partea agentului. Ca rezultat, agentul ajunge sa stea degeaba zile, saptamani, sau chiar luni, asteptand sa se intample ceva.

In timp ce lipsa incidentelor este considerata a fi un lucru benefic in ceea ce priveste securitatea, plictiseala ce rezulta din monotonie poate avea urmari negative. S-a demonstrat ca monotonia prelungita se asociaza cu tendinta de a gresi in indeplinirea unor sarcini simple, coreleaza cu agresiunea fizica, verbala, aduce sentimente de manie sau ostilitate. Prin urmare, ar fi extrem de folositoare  atat noi cercetari in scopul reducerii monotoniei ce se asociaza cu munca agentilor de securitate, cat si modalitati de selectie a persoanelor cu o predispozitie mai mica catre monotonie.

Un alt aspect care se leaga de monotonie este eficienta evaluarii performantelor agentilor de securitate. O evaluare buna a performantelor reprezinta un aspect foarte important in orice slujba. Totusi, joburi cu o rata mica a evenimentelor si a activitatilor de indeplinit – cum este cea a agentilor de paza– creeaza mari dificultati in evaluarea performantelor. Din pacate, este destul de des intalnita situatia in care evaluarea agentilor se face doar prin testarea cunostintelor in ceea ce priveste responsabilitatile si procedurile ce trebuiesc respectate. Poate fi utila aceasta abordare in evaluarea unor aspecte legate de performante, insa nu ofera o imagine completa de care avem nevoie pentru a contura o evaluare eficienta. Este nevoie de noi modalitati de evaluare a performantelor agentilor de securitate.

Anunțuri

,

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: