Măsuri preventive pentru diminuarea elementelor destabilizatoare din pază

Ţinând cont de parerile exprimate ale agenţilor, s-au putut schiţa câteva soluţii pentru eliminarea sau diminuarea influenţei anumitor factori stresori care afectează personalul din securitatea privata şi împiedică desfăşurarea cu eficienţă a activităţilor. 

Măsuri preventive pentru combaterea riscului atacului fizic. Angajatorul trebuie să ia în considerare toate măsurile existente de securitate şi, dacă nu le consideră suficiente, să adauge altele, să se asigure că e posibilă comunicarea în caz că se ridică o problemă (telefon, staţie, buton de alarmă, etc.), instruire de management al conflictului.

Măsuri preventive pentru munca în izolare. Angajatorul trebuie să se asigure că agenţii izolaţi pot intra rapid în legătură cu cineva; să garanteze supravegherea regulată a lor, să informeze angajatul cu privire la riscurile cu care se poate confrunta, să se asigure că angajatul e instruit corespunzător astfel încât să reacţioneze în mod satisfăcător în circumstanţe neprevăzute.

Măsuri pentru combaterea stresului provocat de programul de muncă. Angajatorul ar trebui să programeze alternative ale schimburilor; când organizează turele, să aibă în vedere, pe cât posibil, ciclul de somn al angajaţilor, să programeze scheme de rezervă pentru a face faţă evenimentelor neprevăzute şi a evita chemarea angajaţilor în zilele lor libere, să organizeze programul de muncă în funcţie de problemele pe care le ridică munca de noapte sau în ture (mărirea perioadei de odihnă între zilele de muncă sau schimbarea turelor).

Măsuri pentru îmbunătăţirea motivaţiei şi satisfacţiei în muncă a agenţilor de securitate. Angajatorul trebuie să îmbunătăţească perspectivele angajaţilor prin proiectarea de planuri de carieră care să combine calificările cu evoluţia în acea profesie, să promoveze unele instruiri privind dezvoltările actuale din profesiile cuprinse în sectorul de securitate, să promoveze rotaţia posturilor (agentul de securitate cu inspectorul de pază); să introducă schimbări în activităţi pentru a diversifica sarcinile şi să se asigure că ele au efect pozitiv pentru angajaţi.

Măsuri pentru combaterea stresului ocupaţional. Evaluarea riscului de stres pentru agenţii de securitate în funcţie de obiectivul aflat în pază; să prevină şi să neutralizeze stresul legat de muncă prin revizuirea programelor şi să îmbunătăţească comunicarea pe verticală.

Măsuri pentru combaterea încărcăturii mentale. Angajatorul ar trebui să analizeze încărcătura mentală pentru fiecare post, să se asigure că organizarea muncii agenţilor de securitate evită monotonia, să remodeleze conţinutul postului prin a face activitatea mai stimulantă şi să se asigure că poate acorda sprijin social şi psihologic angajaţilor care au nevoie.

Sugestii pentru cooperarea şi consultarea între patroni (beneficiarul contractului şi firma de pază). Când lucrătorii a mai multe firme operează în acelaşi loc, angatorii trebuie să coopereze la implementarea prevederilor privind protecţia muncii, luând în calcul natura activităţilor, să-şi coordoneze acţiunile în materie de prevenirea riscurilor profesionale, să se informeze unul pe celălalt despre riscuri, să-şi informeze proprii lucrători despre aceste riscuri.

Anunțuri

, ,

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: