Registrul Agentilor de Paza si Ordine

Am initiat un Registru al Agentilor de Paza, baza de date ce va cuprinde numele celor care devin Agenti de paza si Ordine, CNP –ul si o coloana pentru observatii, eventual inca una cu denumirea societatii unde si-a desfasurat activitatea in trecut, inspirata fiind de stirea infiintarii unui registru al bonelor. 

Ratiunea acestui registru este aceea ca agentii de paza pot aduce pagube materiale foarte mari societatilor de paza din cauza ca au obiceiuri care ii impiedica sa isi indeplineasca sarcinile profesionale, obiceiuri ca: dorm in post, consuma bauturi alcoolice in timpul serviciului, au conduite deviante, etc. Neadaptarea în/la mediul de muncă şi la solicitările impuse, îndeplinirea defectuoasă a responsabilităţilor profesionale, pot duce la grave erori, accidente şi scăderea eficienţei la nivel de organizaţie, societatile fiind in pericol sa piarda chiar si contractul cu beneficiarul. In felul acesta, societatile de paza vor avea garantia ca persoana pe care o vor angaja nu este alcoolica, este echilibrat emotional, etc.

Un alt avantaj pentru societatile de paza este acela ca agentul de paza va fi mai precaut, cunoscand faptul ca ii vor fi consemnate greselile in acest registru, iar viitoarele societati de paza unde va incerca sa se angajeze vor avea cunostinta despre acestea, chiar inainte ca el sa sustina interviul de selectie.

De ce acest registru va avea succes?

Scolarizam agenti de paza si ordine inca din anul 2008, baza de date depasind un numar de peste 2000 de persoane, iar evaluarile vor fi facute de catre un psiholog atestat in psihologia aplicata in domeniul securitatii.

A anticipa apariţia unui eveniment deosebit de grav este de cele mai multe ori o iluzie. Statistic vorbind, evenimente de genul furturilor, părăsirii postului, accidentările diverse vor apărea mereu, atâta timp cât va exista un serviciu de pază. Registrul urmareste îmbunătăţirea calităţii vieţii profesionale a societatilor de securitate, el putând fi complementul util al unui program de management.

Chiar si cu acest registru, raman adepta faptului ca selecţia negativă, eliminând subiecţii cu antecedente penale, cu afecţiuni neuropsihiatrice şi intelect de limită, trebuie înlocuită cu selecţia pozitiva, aptitudinală, cu capacitate de predicţie asupra performanţelor.

Anunțuri

, ,

 1. #1 by Gavrila Laurentiu nicusor on Iunie 21, 2011 - 4:21 pm

  Este in regula. Dar daca angajatorul este rau intentionat, cum poate un agent de paza sa-si faca dreptate, pentru o sanctiune are dreptul la contestatie in 30 de zile. Patroni sunt asa cum sunt, ce pregatire are sa poata decide asupra viitorului unui angajat. Daca in 80% din situatii un agent este declarat inapt sa-si desfasosre serviciul, este din cauza programului incarcat, lipsei de repaus prevazuta de lege.
  NU CREDETI CA AR FI CAZUL CA AUTORITATILE SA FACA CONTROALE SI SA SE ASIGURE CA ANGAJATORI RESPECTA LEGILATIA MUNCI IN VIGOARE.
  Atata timp cat un agent de paza isi plateste echipamenul de lucru, VI SE PARE NORMAL CA ANGAJATORUL SA-SI DEA CU PAREREA IN MOD NEGATIV, in cazul in care agentul hotareste sa plece din firma.
  Nu vi se pare ca produceti o arma de santaj?

 2. #2 by simonaciinaru on Iunie 22, 2011 - 5:25 am

  Lucrurile nu sunt chiar atat de simple… autoritatile fac controalele despre care vorbiti, agentii de paza nu isi plateasc echipamentul (sau n-ar trebui sa o faca), iar agentul de paza poate avea programul incarcat, insa poate fi incarcat si din dorinta sa de a castiga mai bine, pentru asta alegand sa faca ture suplimentare.

  Sunt de acord ca angajatorul ar putea sa nu aiba cele mai bune intentii, si tocmai din acest motiv registrul – care probabil ca nu se va realiza prea curand- ar putea veni in sprijinul procesului de selectie. In niciun caz nu il va putea inlocui pe acesta.

 3. #3 by Gabriel Gheorghiu on Iulie 8, 2011 - 7:30 am

  Buna ziua. Initiativa mi se pare salutabila in toate aspectele ei. Bine-nteles ca aceasta poate fi o arma cu doua taisuri insa daca cei care vor porni acest proiect vor si verifica datele inaintea utilizarii acestora este de-a dreptul superb.
  Problema programului incarcat vine din faptul ca agentii nu-si cunosc fisa postului, aceasta nefiindu-le prezentata decat spre semnare in cele mai multe dintre cazuri -si bine-nteles necitita. Vina lor in acest caz. Nu cred ca in fisa lor scrie ca sunt obligati sa asigure curatenia sectorului de lucru. Daca acolo scrie ca trebuie sa asigure curatenia postului asta nu inseamna ca o sa-l vedem cu matura in mana prin parcarea institutiei la care asigura servicii de paza. Sa fim raison…
  Cu faptul ca agentul de paza isi plateste echipamentul nu sunt de acord. Si-asa au niste salarii mizere. Apropos, trec de 6-700? Daca da, m-ar interesa si pe mine. Sunt jobless de 2,5 ani si nici nu vad un viitor prea luminos.
  Si asa, de final: cat costa cursurile de calificare pentru functia de agent paza si ordine?
  Multumesc frumos.
  P.S.: foarte bun blogul iar tu scrii foarte frumos. Felicitari. 🙂

 4. #4 by GIOVANI PRICOLICI on Martie 17, 2012 - 11:25 am

  Buna ziua. Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine, de ce in firmele de paza ,fluctuatia celor care pleaca , ma refer la ag de paza este asa mare. Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva de ce pe posturile tv, ziare, massmedia,nu se pun in discutie anumite nereguli din firmele de paza . Sunt adeptul legii,si sunt de parere,ca acestea sa fie trase la raspundere ;penal , contraventional in functie de gravitatea infractiunilor comise.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: