Gradul crescut de risc

Agentul se află într-un loc fix, uşor de urmărit şi reperat de către un potenţial agresor. De regulă, prezenţa agentului în obiectiv are un efect descurajant pentru potenţialul agresor, însă nu acest lucru este resimţit şi de cel care execută paza. Conştientizându-şi elementele vulnerabile, agentul poate fi încercat de un sentiment de insecuritate, printr-un mecanism de anticipare care îi produce anxietate, cu atât mai mult cu cât el poate fi luat uşor prin surprindere. Obiectiv, vulnerabilitatea poate fi apreciată după posibilităţile de apărare, gradul de camuflare, raza de observare şi acţiune, iluminarea zonei supravegheate, tentative anterioare de patrundere în obiectiv.

 Importanţa obiectivului rezultă din gravitatea consecinţelor din plan economic şi profesional în condiţiile pătrunderii unor elemente ostile în obiectiv, cu consecinţe ce se repercutează în mod direct asupra agentului de securitate, el fiind considerat direct răspunzător de securitatea acestuia. Gradul de importanţă acţionează că un factor presor pe fondul responsabilizarii induse subiectului, care se poate simţi copleşit, mai ales că există posibilitatea apariţiei unor evenimente pe care el nu le poate controla.

Riscul atacului fizic existachiar dacă este dificil de evaluat dinainte cât de probabil sau periculos este el. Există o paletă largă de situaţii în care acte de agresiune fizică sunt comise împotriva agenţilor, personalul de pază ca fiind printre cele mai expuse grupuri profesionale la acte de agresiune fizică. Aceste atacuri constituie un risc profesional şi afectează toţi agenţii de securitate.

Anunțuri

, ,

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: